Tuesday, May 4, 2010

Cicak koben! : in memories of SUDOK

Assalamualaikum...

Alhamdulillah berjumpa kita sekian kalinya pada minggu ni... aku dah start rase sronok la plak type blog ni.. thanx kepada semua yg aku paksa click link aku.. tanpa korang.. tak ceria la hidup aku...



1. so bebeh.. hari ni aku nk cite pasal zaman aku tunggu bas kat tempat blaja aku dlu. mase aku diploma kat cerok kampung, tengah2 antara pekan segamat dengan pekan tangkak adanya tempat tersebut.

2. time tu nk tunggu bas ade la aku kne jalan dekat 5 minit nk g bustop, kne pakai smart2, kne tulis kad outing cam budak asrama penuh (walaupun aku tak penah duk asrama..), baju kne masuk dalam (tuck in.. aku tau ade mat saleh bace blog aku..) tak bleh rambut panjang, kne pakai kad matrik... aku dah macam CLARK KENT...

3. sampai je kat pos pak guard tu aku kne letak kad outing aku supaya bile balik nanti aku bleh singgah untuk pickup kad outing yang same balik.. tah kenape tah aku sampai skang tak faham tujuan adenye kad outing untuk dak2 universiti neh.. tapi slalunye aku perhatikan time letak tu la pak gad ni nk tgk sahsiah diri dan perangai korang..

4. so aku simpulkan bahawa time tu la korang kne check rupenye.. dalam sedar dan tidak.. seumpama di stalk oleh orang berbaju biru.. penah sekali aku takde buat salah.. pak gad tak puas hati kat aku.. die suruh aku nyanyi lagu oleh Jay Sham... sebab nama aku lebih kurang sama katenye.. kuang asam.. tapi aku mcm kesian kat die.. sbab nama pak gad tu RAHMAN... kne la nyanyi lagu RAHMAT EKAMATRA...

5. WEIII... itu bukan ape yg aku nk cite!! korng ni gile ke?? sbenarnye aku nk cite yg terjadi selepas aku letak kad tu... aku ngn member aku duduk la tunggu bas kat bustop tu.. buat menambah pengetahuan korang.. aku bukan naik bas pun.. ade van tu tulis bas skolah.. pebende tah.. dah la bayar mahal.. singgit stengah.. besar maknenye bagi student mcm aku time tu.. macam2 boleh beli.. siap boleh memulakan perniagaan kecil-kecilan kat dalam kampus..

6. Nk aku jadikan cerita.. time tunggu tu member aku tibe-tibe melatah yang latahnya berbunyi.. "woih! mengkarung!" sambil melompat arnab tak jauh dari depan aku..

7. Time tu ade la lebih kurang 7 orang kat bustop tu.. termasuk aku ngn member aku ni ade la 9 org.. dan yang lainnya adalah perempuan.. diorang ni rilek je la kan dengar mengkarung.. sekali la tu ngn aku pun.. dah la panas... penat jalan jauh.. mengkarung punye hal pun ko nk melatah ape pasal.. aku mula la nk marah dalam hati..

8. Dengan sifat ingin tahu aku pun tgk la "mengkarung" tu.. bile aku tengok.. aku pun melompat sambil baling duit syiling ngn duit kertas aku yg berjumlah RM1.50 sen tu ke arah reptilia tersebut.. lebih jauh dari member aku.. korang tau kenape?

9. sebab die... binatang itu bukan mengkarung.. itu biawak! haaa camtu la aku cakap kat member aku dalam nada jeritan.. dan oleh kerana balingan aku tu biawak tu pun tak tentu arah melompat seperti biawak ke arah budak2 pumpuan yg ramai2 tu.. maka berlaku lah drama sebabak time panas menggigit itu...

10. oleh itu kawan2.. belajar lah dengan tekun.. silap kata boleh ditegur.. silap haiwan buruk padahnya..

Akhir kata dari aku...

Sungguh sedap air sirap,
Sedap lagi kene temberang,
Kalau ade salah dan silap,
Memang padan muke korang!

Sekian,
Salam alaykum.

11 comments:

Anonymous said...

bagi kucing je kat kau

::SunnySunshine:: said...

WOI... apesal ade org tau rahsie segamat aku neh?? sape kau?? tunjukkan diri kau!!

Melissa Mjb said...

ko kn MOUSE! sure ko takot kucing kn.

HAHAHA

::SunnySunshine:: said...

weh... mane ade... mane ade... kucing suke kat aku la.. sbab tu name aku mouse..........

Fairyhana said...

u shud try audition ganti Arwah Din Beramboi lah. :D

::SunnySunshine:: said...

Fairyhana : in my world.. arwah kire pangkat alang or achik.. u shud meet my friends.. haha..

hazim said...

singgit stengah kecik ke besar?

::SunnySunshine:: said...

hazim: adeih.. camne lak?? camne ko ade sini??

Anonymous said...

wtv,,boringggg..

::SunnySunshine:: said...

aku kenal nie.. ko boy kan.. ala.. tau da...

Mr Bedal said...

boy mane ni?aku ni lain..aku nak tambah..dan aku rase ko patut tambah dalam blog ko..kes ko buat2 tido dlm kete aku..pastu pak guard cek ko dalam kete..pastu kantoi...pastu ko kene baca doa..hahahahaahahahaahhahahahaha!! jap rilek..penat..semput...ok sambung balik..hahahahahahahahahahahahahahahaha! hahahahahahahahahahahha! hahahahahahahahaha! bodoh! buat2 tido! tak leh belah! padan muka ko kene mengucap ngan baca doa! ahahahahahahahahahah!! kelakar dowh time tue!!!