Friday, February 5, 2010

Dilema Hari Jumaat

Perbualan yg tidak berapa tepat ni aku rakamkan pada suatu Jumaat.

O1: Eish diorang ni.. pkol spuluh rehat.. kjap lagi pkol doblas rehat lagi
O2: Nk buat camne.. diorang lelaki..
O1: Tapi keje tangguh2..
me: adeish.. (aku baru nk g lepak skali ngn dorang..)

1. siot la.. hari jumaat je aku dilema.. asal jumaat je aku dilema.. asal dilema je hari Jumaat..

2. camne ni ek korang rase.. aku ni malam da la tak makan banyak.. so bile pagi aku pnye perut lapar tak ingat mcm tak tentu arah..

3. masalahnye.. bile hari jumaat ktorang org laki ni balik umah pkol doblas suku.. smayang jumaat ke tak itu blakang cite la.. itu maybe aku cite pada hari yg lain..

4. cite balik hal tadi.. soo.. bile time rehat pkol doblas.. rutin harian aku terganggu la.. slalu g makan pagi pkol spuluh.. tapi hari jumaat aku jadi segan2 sebab aku terdengar perbualan opismate aku nie.. diorang ni tak tau ke.. "cakap siang pandang2.. cakap malam dengar2.." skarang aku da terdengar.. akn aku da tak sedap hati..

5. korang tau la kan yg tipun kat meja aku ni pkol 9.30 je mesti bunyik.. dak2 bawah ajak makan.. (kalo tak tau g bace posting lame aku..) kadang2 aku pura2 la bdak admin tipun suh datang bawah... kadang2 aku tak angkat.. aku terus lincah g makan pkol 9.30 tu..

6. aku rase korang yg laki2 ni pun mesti camtu kan? sooo.. ape ek yg korang lakukan?
tlg la perassan aku nie.. aku lapa dol.. tak sian ke aku yg keding nie.. walaupun aku rase mmg tade yg nk bagi komen.. aku tulis jugak la.. kire korang bleh kate aku gile la.. ci*** la.. kan aku da mencarut.. hari jumaat ni buat2 la komen page2 kawan.. tade la dorang boring..

7. skang ni aku baru balik opis.. tadi aku tak g smayang.. aku tidoq punya tidoq tiba2 sharp pkol 2 aku bangun.. bilik aku da la tade langsir.. jiran2 kat luar nampak aku mengeliat baru bangun.. so what... aku tetidoq la.. bukan aku sengaja..

8. cite pasal kat opis.. dari tadi aku duk tgu 3.45 sebab konon2 aku mmg bahagikan masa dengan sempurna la.. tgu 3.45 baru start serius.. skang da 3.37.. jap lagi 3.38.. jadi dengan itu aku publish la post ni.. komen la wei katak.. penat aku merepek ni..

2 comments:

azzam said...

aku komen la erk...ahhahahahaha

::SunnySunshine:: said...

hakalah.. komen tak membina langsung... mesti ko ni jenis tak g smayang jumaat gak kan?