Sunday, February 6, 2011

Mat Kool vs Paddlepop

Assalamualaikum wrbt.


Hari ni dah kali ketiga aku demam bila cuti panjang sikit dari biasa.
Semua ni meyakinkan aku bahawa aku dicipta untuk bekerja.
Sehingga aku telah menge'tweet' perkara ini ke-dalam twitter (promo)
Aku start demam hari Jumaat pagi dan sehingga ke hari ini bersamaan Ahad.

Masa aku mandi tengah hari tadi,
Yaya belikan aiskrim untuk semua orang
Mama yang suruh, kalau tak mesti die beli untuk dia je

Lepas makan, aku teringat Yaya cakap,
"adik punya Paddlepop, along punya Mat Kool je"

Maka aku pun terus la ke peti ais, amik sebatang aiskrim Mat Kool, bukak depan tivi, makan.
Tiba-tiba ade bunyi telepon.
Baru aku nak pegi angkat Yaya dah bangun..
"biar adik angkat!"

Aku pun duduk balik, sambung makan aiskrim sambil dengar perbualan telepon adik.
"eh aina, kite dah beli dah aiskrim.."
tiba-tiba adik toleh belakang ke arah aku..
dan menangis..
"along makan aiskrim adik..!!"

kahkahkah..

"ko yg kate along punye Mat Kool kan?"
aku

"iye laa.. tapi along punye yg bawah tu.."
yaya

sape suruh tak cakap awal-awal..


Sekian.
Trimas.
Salam Alaykum


4 comments:

Anonymous said...

kau abang kejam.. dah demam makan eskem lagik...
ganti balek...

Ms Nur Mizly said...

aku xfham. ko xreti baca plastik eskrem ke hape?????

hahahahaha.... umo ko bapa bai... cam bebudakkk. hahahah

Fairy Farhana said...

cemane kau boleh salah? x fahammmm! teruk lah along!

::SunnySunshine:: said...

tak salah la u ols.. betul la aku amik aiskerim mat kool.. masalahnye adik aku punye pun ade mat kool jugak.. di beli 3 untuk die je.. yg aku plak teramik die punye.. sebab aku tak nampak die dah asingkan aku punye letak kat jaring2 bawah sikit.. pam?