Tuesday, December 14, 2010

Ngankung : edisi pecah lobang!

poster dikutip dari seorang penonton di web *demi Tuhan*

Assalamualaikum wrbt.

Maka terngangkung-lah dikau!

`\.(^^)./`
oo

AHAH!
Seperti yang aku janjikan semalam
MAKA pada pagi yang sejuk dan melaparkan perut ini, aku nak 
PECAH LOBANG cerita NGANGKUNG pulak..

HAHAHAHA!

Tetapi sebelum tu aku nak cerita sikit la kejadian semalam (13 Dis 2010)

Arakian aku semalam dah planning dengan 2 orang Perwira Pustaka iaitu
Panjang dan Cha'er untuk tgk movie pukul 10.15 malam
tapi si panjang ni abes keje pukul 9.30 malam la pulak... ada OT..
Si Chaer  takde hal ape pun.. duk lepak umah je sebab balik kol 7.. same la ngn aku..

Nak dijadikan suspen sikit cerita kitorang semalam,
aku pulak boleh tertidur lepas smayang Maghrib,
TERLAJAK sampai pukul 9.36 malam.

Terus jantung aku berderap laju
Aku tengok ade 7 miskol dari Chaer Penunggu Pustaka

"Mampuik aku.."
kata aku perlahan

Sejurus lepas aku cakap camtu.. ade kol lagi dari Chaer,

"aku depan umah kau.. cepat bukak sebelum aku pecah pintu ni.."
herdik garang si Chaer

dan tanpa aku sedari.. dalam kemamaian dan kelalokan itu,
 aku pun sampailah ke Alamanda pada jam 10.14 malam

dan memang seperti yang dijangka tiket pun tinggal yang depan sekali la.. itu pun die tak jual.. 
cuma yang tinggal hanya seat yang renggang-renggang macam orang berpacaran 
ikut lagu Suhaimi Meor Hassan dengan Ana Raffali, 
bawah ni aku selit sikit video tu.. cam best plak.. tapi.. tah pape tah..
*..biar malu-malu.. biar segan-segan.. aicehhhh..!..*


Lagu fevret org veteren skarang.. kecah..

Walaubagaimanapun, oleh kerana terlanjur sampai,
maka kami bertiga pun beli jugak tiket dengan harapan ada orang terlajak tidur macam aku jugak
Tapi hampa memang semua orang kecah nak tengok ngangkung

Justeru, aku ngn panjang pun duduk la kat belakang sekali.. bersila atas karpet..
tapi puas hati jugak sebab dapat tengok dengan jelas dan lebih relax dari duduk atas kerusi
boleh berlunjur ikut suke hati kitorang

HAHAHA!

er... tu je la aku nak cite.. macam malas lak nak pecah lobang ngangkung ni sebab die takde la rahsie sangat macam hantu kak limah pulang malam..

CUMA..
kalau korang nak gelak puas-puas baik tengok Hantu Kak Limah
Kalau nak pengalaman baru melihat aktiviti mencabut nombor ekor korang tontonlah Ngangkung
aku pun takleh compare mane best mane tak best sebab kategori memang berbeza la..
Ngangkung memang bukan focus dekat lawak, cuma realiti kehidupan kaki nombor ekor.

MAKA
Arakianlah kesah "pecah lobang" aku untuk minggu ni..
Apa pun.. bagi peminat filem..
TAK RUGI tengok 2 movie ni..

"kalau nak menembak.. biar kena badan.. jangan tembak ekor.. susah kena.."
kata Azli Senario yang berlakon sebagai Doktor


SEKIAN
Salam Alaykum



4 comments:

nganjanc said...

aku bru nk komen dialog azlee tuh.....ceh...

::SunnySunshine:: said...

hahaaaa...
komen jewr?
selamat beramal..
(^^)
rindu la kat ko..
takde jamuan krismas ke nanti?
(q.p)

Aixat said...

jamuan?..ade...rumah aku bukak kedai panjang....dtg la tgh ari krismas tu....aku cuti smpi newyear...

::SunnySunshine:: said...

KEDAI PANJANG? ko memang kreatif dan inovatif.. gilo..