Wednesday, July 21, 2010

Lalu Terfelo-felo Lah Beliau : supplementary edition

(aku pon tatau apesal aku amik gambar ni.. soba e lah jang...)


Assalamualaikum wrbt.

1. Hye rakan-rakan sekalian.. hari ni secara rasminya aku telah dilantik menjadi felo sepertimana warkah aku sebelum ni la.

2. Aku pun confirm kne duk kolej.. "dah nama pun felo.. kene la duk dalam.." eh eh pakcik ni.. mentang2 muka aku cam budak2 encik boleh berkata begitu pula kepada saya.... saya merajuk nanti baru encik tahu..

3. Encik tu siap bagi aku tips yg bagi aku berupa amaran la.. "dah jadi felo ni kene la ikut arahan mcm job details yg kita bagi tu.. kalau tak tak lama la awak duk sini.." kata encik itu kepada aku.. "jangan kita dah bagi elaun.. duduk percuma awak tak buat tugas awak pulak.. tapi awak pun dah biasa kan.. saya rasa takde masalah.. kena berbaik dengan pengetua dan timbalannya la.." sambung encik itu lagi yang membuat first impression aku "mesti aku ade problem ngn encik ni later on.. uusssshhh.. sejuknye kipaaaassss..."

4. So pasal permasalahana aku sebelum ni.. aku dah decide rumah sewa aku still aku sewa lagi bermakna takde org baru masuk.. and aku still akan duk kolej..

5. Nampak cam tamak tapi ni jalan selamat aku la.. buatnye aku tak perform mcm yg diharapkan abes la aku.. sebab ahad ni pun beliau2 kolej dah suro aku dtg meeting.. and aku mcm ade firasat aku takleh dtg.. huahahaha.. sebab tu aku tak buang umah sewa aku.. mane la tau kang aku kene kick plak.. mane aku nk merempat.. btol? betool encik felo...

6. Jadinya aku rase segala permasalahan selesai cuma aku mcm tak sedap hati je.. rase lain macam pulak di palung hati aku ni.. macam ade sesuatu yg tak kena..

7. Tapi sekali lagi.. aku tau.. bak kata siapa tah yg aku lupe name die.. sory la jgn saman aku plak pasni.. "dont worry.. this is not a bad feeling.. and you are not scared.. this is "new feeling".. kata mamat ni kepada anaknya yg baru nak masuk sekolah.. jadi aku rasa ni la perasaan baru bagi aku yg memang faktanya baru pertama kali mengalami kefelo-an..

8. Maka dengan itu.. TERFELO-FELO-LAH AKU...

Sekian, salam alaykum.

4 comments:

Anonymous said...

so memalam leh kuar tak?aku ko kene duk jage dak2 24/jam..mane tau nak kene hantar pi spital ke ape ker?bayang kan kul 2 3 pagi ade budak suh antar gi spital..pastu kat spital tu 2 3 pagi plak seram..humaannnggggg aaiiiii~ serammmm siaallll!! perggghh bai!

::SunnySunshine:: said...

ko bayangkan pulak.. budak tu cun.. pergghh baii!! pastu antu tu lagi cun dari budak tu... pergghhhh baiii!!! 2 3 pagi pulak tuuu.. perghhh bai!!!

Anonymous said...

wahai anak muda!! ini saja peringatan dariku...
jangan smpi ' yg dikejar x dapat, yg dijinjanc berciciran'.....

::SunnySunshine:: said...

heleh.. boleh bajet sape neh.. mesti org lebih tua.. xpe la.. kalau itu dah ketentuannya.. nak buat camane.. but sure thing is i will give my best.. if da tak boleh handle aku ciaw je la.. he he he..