Thursday, July 15, 2010

Lalu Terfelo-felo Lah Beliau.

POTRET FASA 2, EPISOD 1
(Aku terdelete plak gambar sebelum ni, nah gambar baru)

Assalamualaikum wrbt.

1. Arakian maka termaktublah dalam sejarah kehidupan aku satu lagi perkara yang bersejarah. HAHAHA.


2. Hari ni aku dapat panggilan dari seorang CIK mengatakan aku telah dipilih khas untuk menjadi felo di sebuah kolej kediaman di universiti tempat aku bekerja. HEHEHE.

3. Buat pengetahuan korang. Felo ni macam warden kolej la. Resident staff pun same gak. Nama je lain. JD same. Faham?. HOHOHO.

4. DALAM kesyukuran, aku telah membuahkan senyuman kepada diriku sendiri dan terketawa kecil kala aku sendirian di meja pejabat aku yang kelabu kelawar gua ibaratnya.HUHUHU

5. Layakkah aku menjadi seorang felo? tidak perlulah korang menjawabnya sebab jawapan tu dah terjawab oleh YANG MAHA MENGETAHUI. HIHIHI.

6. Nanti mesti ramai tersilap panggil aku adik an. HAHAHA.

7. Camne aku nk sound diorang kalau dorang buat salah nanti? "woi2.. apesal korang tak smayang??!!?. HIHIHI.

8. Mesti dorang tak takut kat aku an. HAHAHA

9. Tapi nanti mesti aku sebok sikit. Tak dapat la aku abeskan duit melepak ngan kawan-kawan lagi. Sory geng. Life goes on. Tapi korang bleh je lepak2 ngn aku kat kolej. HOHOHO.

10. Walaupun aku tak dapat nak bayangkan lagi cane life aku pasni, tapi aku yakin semuanya dah di'plan'kan oleh YANG MAHA MERANCANG. HUHUHUHUHU.

11. Jadi aku takkan takut. Student kerek? BAK DATANG! Student marah? BAK DATANG! Student menggatal? korang jawab la sendiri. HEHEHEHEHE.

12. Skang ni yang tinggal problem aku cane aku nk btau dak2 umah aku. Sobab eh kalau jadi felo aku kne duduk kolej. Maknenye jalinan persahabatan yang terbina itu, apakah nasibnya? tapi xpe, bole je aku lepak ngn dorang lagi, bukan jauh pun kolej ngn rumah sewa aku skang ni, 14 minit jee... HAHAHAHA.

13. Lagi satu masalah ialah... cane aku nk pindahkan barang dalam bilik aku tu ke kolej? almari, katil, meja tepi (side table), tv, sofa, peti ais, tong sampah recycle color ijau, carpet, alas kaki, set speaker sony plus tv, yg semuanya bukan aku punye tu? aku bawak bantal je la sebab tu je yg hak milik aku.. HIHIHI.

14. Eh.. lagi satu aku tak tgk lagi keadaan bilik aku kat kolej.. tah2 ade carpet getah ngn meja study.. fuhh.. aku da terbayang keadaan mcm time aku blaja dulu.. mintak2 toilet kat dalam.. kalau tak.. eeee seraamm..

15. Eh eh lagi sekali.. sedar2 tak sedar dah point 15.. aku pun malas nk menaip lagi.. jadi korang yg malas nak bace tu bolehlah sujud syukur sebab takyah bace lagi.. HOHOOHO.

16. Kepada student-student kolej.. nantikan kemunculan aku.. nanti aku bela misai panjang.. korang mesti tak berani nak lalu depan rumah aku nanti.. ha ha ha..

Akhir sekali.. terimalah pantun dari aku..

pulau pinang jauh ke tengah
gunung baek bercabang dua
kalau ada felo yang marah
jangan segan berjumpa saya
(hahahaha.. poyonye eeeeeeee... tataaaa)

"..hey awak yang asek baca blog tu! tak keje ke??!.."

Salam Alaykum.

20 comments:

Anonymous said...

congrats weyh .

::SunnySunshine:: said...

thanx weyh.

Melissa Mjb said...

felo? yang pilih kau tu hilang akal ke ape? mesti yang tukang pilih tu tak pernah baca sejarah UiTM Puncak Perdana bab 12 bertajuk SYAMOOZ. serious dowh hilang akal.

kau bela misai pon orang tetap anggap kau tikus jugak. MOUSE tetap MOUSE. takkan bertukar jadi CAT or TIGER. tak berapa nak matching dgn baju kau yg tetap saiz XS tu. muehehe.

okay tak aku kutuk kau ni? terbaik kan. anyways, congrats la geng. tak payah bayar sewa umah lagi kan. jimattttttt.

::SunnySunshine:: said...

hehe.. thanx mel.. kutukan kau kurang kick kali ni tapi xpe dah ade improvement..

balik kepada soalan encik melor..

1) yg pilih aku tu tak hilang akal.. dia telah membuat keputusan yang paling bijak dalam sejarah hidupnya. HEHEHE.

2) ye melor.. aku lah mouse itu.. dulu dan selamanya.. =)

3) memaaang jimat.. balik keje ni aku nk g kedai beskal.. senang aku pi keje naik beskal je.. dulu tempat keje aku ngn umah sewa 7 minit.. skang dah jadi 4 minit je. minyak pun aku takyah nk iye2 isik seminggu 30 hengget lagi.. aku isik seminggu 10 hengget je la..

4) pasni boleh la aku g haji awal.. aku dengar smalam siap dapat elaun.. pergh.. best tuuuu..

dan untuk menjawab kutukan kau itu lebih baik aku menyoal kembali:
>>> melor.. kau ada? (^.^)

Melissa Mjb said...

jawapan: aku dah puas dok hostel dari zaman aku pernah gemok sampai aku dah mula balik bole muat baju kiko. enough. mcm org nak bagi gaji RM4k tapi kene redah jam nak gi keje tiap2 hari selama 2-3jam walaupon ko hanya nak buat U-turn carik parking memang aku tak sanggup. kire mcm tu lah ibaratnye.

paham tak ni felo? (macam telor la bunyiknye)

aku tak mencarut okay. pls don't get me wrong.

::SunnySunshine:: said...

hehe.. itu duk hostel.. ni manage hostel.. lain kan.. ape der..

metafora u-turn tu aku tak faham.. sbab tak penah pulak aku kje camtu.. rumah ngn tempat keje aku dekaaat sangat.. and kini bertambah dekat.. (^.^)

felor pun boleh mel = felo + telor + melor

Anonymous said...

aku takmo komen byk..tetapi aku risau budak2 tu ade yg kene raba je nanti time subuh..mcm peristiwa yg berlaku kat ko dulu...jadi, aku kesian kat budak2 tu nanti..

sape aku?tu ko tak perlu tau..taik!

Anonymous said...

kalo mcm ni...
ko mesti jarang balik seremban an?
aduh...
aku kejauhan lagi ngan sorg sahabat...

scha_10 said...
This comment has been removed by the author.
scha_10 said...

wahhh..rezki ko sgt la murah kn..pasni ingt2 la kitorang kt cni..duit dh berkepuk2,xkan nk mkn sorng kot...sekali sekala belanja mkn kt restoran amy search tu cara gak ;)hehehe..

congrats encik tikus :p klu dh nm mye felo,xde la ko dpt bilik..cm stdnt lain..dpt umah la kot..ala2 apartment..ye ke?

::SunnySunshine:: said...

encik2 anonimous: korang ni boleh tak register dulu masuk yahoo ke google ke.. yg cakap taik tu aku tau tak lain dan tak bukan budak SK an.. hehe.. thanx bero.. nanti boring2 meh lepak bilik gua (tak cnfrm lagi aku duk luar duk dalam ler..)

yang lagi sorang tu aku tak berapa kenal ayat tu.. terlalu umum.. tapi jgn risau la.. korang cam tak tau plak aku.. kalau nk balik aku balik je la..

scha: time kasih.. duit kepok2 takde la scha.. keropok2 banyak.. nk belanje takyah tgu aku kaye.. aku miskin pun bole je belanje.. hehe.. dtg sini la aku treat ko ngn boboy.. ape mau cakap saja..

Anonymous said...

amer kuchlana: jgn la pindah....bdk2 rumah banyak nangis terutama yang pakai viva hijau,putih....jadi felo xbest nanti ken pkol ngan bdk2...saper nak kejut sku semayang subuh..ko la idola aku...tolong jgn pindah...biler tiada disisi kurasekan gelap dunia(aku bukan gay ok).....

::SunnySunshine:: said...

haha.. adeih.. cne neh.. adui.. adui.. adui.. susah nk decide la kucahalana.. aku pun di persimpangan dilema.. nanti aku tanye mak aku la.. jawapan mak aku jugak yg terbaik aku rase.. ye.. ko bukan gay.. aku pcaye... pobondo eh tah..

jancho said...

muke kau nk gegar student x gi jumaat?....cam bende pelik jer..hahahah..papepun, klu de koleksi brg2 spotcheck nnt, tolak murah kt kawan2 sudah.....

::SunnySunshine:: said...

ade spotchck ke? aku ingat dah tade dah.. kalo ade rezki ko ape salahnye jancho jericho.. =)

Anonymous said...

ko mmg ade kuase fizik..tak yah letak name dah tau aku..wei, kang susah la pasni nak pekene sup gearbox ngan ko lahanat..sedey la aku cam ni..

::SunnySunshine:: said...

wei.. aku bukan masuk penjara la gile.. bukan pula aku masuk kolej seakan aku masuk blajar mcm budak lepasan spm.. jauh lagi aku menjadi pegawai keselamatan kolej.. aku jadi felo la.. felo kan boleh kuar suke ati.. ko tak ingat RS kite dulu? malam2 pi pekene su ekor? ha?

Anonymous said...

RS kite dulu mlm2 kene kene 'ekor' lain..tu yg kene buang tue..ala ko ni, ske sgt menyebukkan diri.kang dah takde mase utk aku camano?aku gak tinggal sorang2..(bunyi mcm gay la plak..)..ni ha, taperwer mak ko ni, bile nak amek?kang aku buat tempat minum kucing aku kang..

::SunnySunshine:: said...

ceh.. aritu kate nk berantar bagai.. janji manis.. dah abis manis ko suruh aku pulak yg datang.. tupperware punye orang..

Anonymous said...

sikit2 aku gi bangi..sikit2 aku gi bangi..takdak..kali ni ko dtg SK..pastu kite gi bangi layan steamboat..kate nak bawak aku..orait?