Friday, June 18, 2010

Woman I Might Fall In Love With





THE LAST GOODNIGHT




"Pictures Of You"


This is the clock upon the wall
This is the story of us all
This is the first sound of a newborn child,
Before he starts to crawl
This is the war that's never won
This is a soldier and his gun
This is the mother waiting by the phone,
Praying for her son

[Chorus]
Pictures of you, pictures of me
Hung upon your wall for the world to see
Pictures of you, pictures of me
Remind us all of what we used to be

There is a drug that cures it all
Blocked by the governmental wall
We are the scientists inside the lab,
Just waiting for the call
This earthquake weather has got me shaking inside
I'm high up and dry

[Chorus]
Confess to me, every secret moment
Every stolen promise you believed
Confess to me, all that lies between us
All that lies between you and me

We are the boxers in the ring
We are the bells that never sing
There is a title we can't win no matter
How hard we might swing



(http://www.youtube.com/watch?v=CW7obWirYAo&feature=related)




 ............................................................................................




i) Assalamualaikum.. he he he.. berjumpa kita sekali lagi pada hari yang berbahagia ini.  Lagu kat atas ni saje aku letak sebab aku nak cuba kaitkan dengan gambar yang aku amik mase ondaway balik umah aku (umah mak apak den) kat semban.. tapi.. macam tak berapa kene.. sory la.. tak baik marah-marah hari jumaat bulan rejab neh.. 

ii) Hari ni aku terlajak bangun tido. Bangun-bangun je aku terus tengok jam... mengucap pendek.. melompat ke bilik air dan dan-dan mandi tak dan (amik korang kedah mai..). Kalau korang prasan aku tak bagitau pkol brape aku bangun an? sebabnye.. memang mati la aku kalau ade yang pangkat bos-bos aku bace ni.. memang kene warning lah aku..

iii) Oke lah.. tanpa membuang masa korang dan yang lebih penting lagi masa aku yang dah amat suntuk ini.. aku nak share (kongsi..) ngan korang ciri-ciri wanita yang aku rase boleh dan layak-lah serta tertakluklah dalam calon-calon bakal-bakal Isteri aku.

iv) Eh.. tapi mesti korang tertanye tanye kan kenape tibe-tibe aku nak cite pasal ni kan? Ok la.. aku cite sikit la.. sebabnye.. dah 3 minggu straight aku balik rumah time ujung minggu mama tanye aku.. 

Minggu Pertama Kejadian
"ko ni bile nak kawen long?" (aku anak sulong.. so mak aku panggil along untuk panggilan panjang dan long untuk panggilan pendek.. klaka an.. long untuk pendekkan.. ah diam ah aku!)

Minggu Kedua Kejadian
"merayau je keje..dah kawen pandai sikit simpan duit tu" ini time aku baru selangkah ke alam kegembiraan bersama rakan-rakan. Potong habes.. terus aku terkengang (terkedu + menganga + tercengang-cengang)

Minggu Ketiga Kejadian
"kawen lah long" ringkas dan sungguh padat statement mak aku neh.. semenjak balaja komputer ni die dah boleh apply konsep keep it simple (KIS).. intonasi mak aku time tu macam humming la..  kawen la looooong.. siot.. sampai skang bermain di minda aku yang dah sedia berselirat neh.. kalau korang yang penah kene camni.. aku turut bersimpati..

Well.. aku bukan tanak kawen.. its complicated.. kehkehkeh.. itu biar aku jawab ngn mak aku sendiri la.. takyah aku cite kat public an.. eh.. kang korang ingat bukan-bukan plak an.. ah.. pedulik.. (jangan pikir bukan-bukan.. kalau nak tau PM aku yer.. hehe).. so.. korang boleh la jugak tengok list neh.. maybe korang boleh comparekan dengan taste korang ke an.. or mungkin boleh amik one or two point jadikan pedoman ke.. kire suke ati la lu orang nak buat ape.. up to you...

Baiklah.. sekarang tiba masa yang aku tunggu-tungu dari tadi.. enjoy..



Woman I Might Fall In Love With
  1. Mempunyai senyuman yang boleh buat aku senyum.
  2. Lemah lembut dan bersopan santun (kire macam polite la.. lagi polite lagi aku suke..)
  3. Boleh buat aku ketawa dengan seikhlas hati (kalau sampai aku menitiskan air mata memang masuk top three list la).
  4. Yang reti jaga hati aku dan orang sekeliling aku.. who doesn't do unto others what she doesn't want others do unto her. Enuf with that.
  5. Wanita yang boleh tahan lawak terlampau aku yang memang most of the time annoying dan akan menyakitkan hati.
  6. Tak berapa suka tengok bola dan suka tengok aku dan suka aku tengok die.. "eh die tengok kite.. eh die senyum manje.." kahakahakahakahahahahahahh...
  7. Suka membaca and we can talk about what we read (aku tak tengok tv sangat.. so.. camtu la.. haha..)
  8. Those who takes me seriously.. in any situation..even if i made "jokes-that-includes-lies".. hee.. innocent.. yes.. thats the word..
  9. Physically; long hair, bright, thick eyebrows (attracted to them dun no why..), shiny lips.. (pakai lip gloss senang cite beb..)
  10. Those who gets my mothers approval <<< terus sah jawatan.
  11. Pernah jadi ratu cantik dunia.
  12. Pernah pergi marikh.

v) AH hahaa... camne? oke? oke kot.. tu je aku dapat fikirkan time ni.. hekhek.. nanti kalo ade idea korang tambah la dalam komen.. ok? yang last2 tu dah merepek.. tapi aku rase.. why not.. kalo ade memang selamber aku ayat..

vi) sebelum aku mengakhiri blog aku.. untuk yang sedang mencari.. dan yang sedang.. yang terus  mencari dan sebagainya.. ade satu doa yang aku pernah terbaca la.. 
(aku bace kat dinding mane tah aku dah lupe...)

 ............................................................................................

"Ya Allah jika aku jatuh cinta, Cintakan aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,



Agar bertambah kekuatanku mencintaiMu."
............................................................................................

Sekian, terima kasih.
Salam alaykum.
(jangan malas.. komen..)





21 comments:

Melissa Mjb said...

yg no 9 tu mmg aku bese tgk la kn. HAHA

11 ngan 12 tu mmg mak ko menganga jek la nk tunggu ade ke x calon bini ko yg mcm tu. xbaik seksa hati mak ko. xbaik.

aku da komen ni. org pertama lg. kire aku yg paling rajin la kn. CAYALAH MEL!

::SunnySunshine:: said...

ko memang rajin la mel.. aku salute` ko.. mesti ko rase lameeee je kan rehat time jumaat neh.. haha..

biase tgk? no 9.? tade tade.. mane de mane de.. huuhu..

Mr B said...

kawen la bra..follow my foot step..come to my club..its so much fun..ade la gak yang tak fun tapi it all worth it.. =)

p/s: i love my wife...

::SunnySunshine:: said...

ikut ati esok aku nk kawen boy.. ko mcm tak tau plak complicated story aku..

ape yg tak fun tu? leh cite sket? ala abang adik ape ade hal.. kukuku.. ps i love my wife tu nk amik ati la tu.. piiiirah..

p/s: i love everyone.. kekeke..

kak zai cml said...

smoga syam jmpe isteri yg syam nak...jgn jmpe pmpuan lg ye...

::SunnySunshine:: said...

Ameeeeen. Hehehe. Ape tu jgn jumpe pumpuan lagi? tak jumpe pumpuan cane nk kenal? ha kak? plis eksepelen..

Mr_B said...

maksud akak tu ko kawin dgn laki laa...laki yg mekap cam pompuan..agaknye kot..

::SunnySunshine:: said...
This comment has been removed by the author.
Fairyhana said...

ye lah. no.9 macam kene dgn seseorg. dan seseorang yang mcm ko salu jmp je. hehe.

selalu mengalami kejadian minggu pertama ko setiap kali balik kampung. =.=''

ak wanita. lagi pressure. haih.

::SunnySunshine:: said...

haha.. saba je la fa'na.. God has better plan.. =)

misteri gak no. 9 ni.. skang aku plak confuse..
dah 2 org komen slalu nampak yg no. 9 ni.. tapi korang dari dua alam yang berlainan.. (mel aku kenal kat uitm.. fana aku kenal kat skolah..)

kekeke.. aku tau sebab ape.. sebab gurl yg aku rapat sumenye ade citeria no.9.. hahaha..

kak zai cml said...

btw...akak rs akak dah pnah jumpe 2 2 gurl yg syam rpt...jeng3...hahha

::SunnySunshine:: said...

haha.. bgus2.. ade persamaan? hee..smalam sy jumpe sorang neh.. lebih kurang criteria camtu la.. dekat hiway odw balik bangi from jb.. sangat peramah bual dalam phone.. sygnye da ade bf.. die kate lambat beberapa hari je.. kukuku.. dem..

kak zai cml said...

ade la persamaan tu...ala...lmbt plak...melepas sudah...xpe2...truskan pencarian yo

Anonymous said...

aku mcm penah jmpk yg num 9 mse kt segmt lu.. bkn ko pn da jmper ker?

::SunnySunshine:: said...

woi anonimous: sile perkenalkan diri.. jmpk< ko org sarawak/sabah.. penah belajar kat segamat? or ko orang jawa.. ko phujank?

joey jordison said...

http://www.20minutestolessstress.com/images/monkey-girl.jpg

yang ni macam sesuai.try tengok.kalau nak aku boleh adjustkan... no hal la utk kebahagian kawan2.. ni kawan baik aku sejak sekolah rendah. die pun cari ciri2 lelaki macam ko....

::SunnySunshine:: said...

elok la.. kawan ngn monyet..
terjawab segala persoalan aku terhadap kau selama ni.. ish.. jantan tak guna..

haliejah said...

hihihi sedey pulak ayt syam tu....erm lambat beberapa harikan....kira sy ad la cr2 yg awk nk ea?hihihihi...nape xckp awl2....

::SunnySunshine:: said...

haha.. skarang da tade harapan baik takyah cakap.. simpan dalam hati sudah..

Fairyhana said...

hahaha.. lawak la ko ni syam..

tp surprising jugak tau ko ni single. ke ko ni layan ramai sgt? hehehe..

::SunnySunshine:: said...

ahhaaa.. tah la fana.. den pun tak tau.. dah nasib badan... kekeke...