Monday, December 27, 2010

Piala AFF : NASIHAT DARI OTAI

Assalamualaikum wrbt.

1010 Enterprise ke Bukit Jalil..
(kepada brader boy, saja aku letak 2 je ten..)


Sebelum aku "kick off" pada hari ini, aku ingin mengucapkan
TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA PASUKAN KEBANGSAAN MALAYSIA
kerana telah menunjukkan permainan yang "rajin" malam tadi
semoga akan berterusan sehingga ke GBK.
AUMMMMM!~

HARI NI AKU AGAK TERKEJUT, LALU TERKESIMA SEKETIKA
(apakah terkesima..?)
akibat terbaca komen2 fb dan tweet rakan-rakan yang agak aneh
sayang orangnya cantik.. tapi bahasanya jelek..
Walau apapun maksudnya, aku rasa aplikasinya tepat.
OLEH KERANA AKU TELAH MENGELUARKAN PERKATAAN "TERKESIMA" 
maka hari ni aku akan berceramah dan menyekolahkan korang semua beberapa fakta pasal bolasepak dan gelagat penyokong masing-masing.

1. Penyokong; tak kira dari mana asalnya pun.. kalau dah bangang dari dalam buaian memang akan banganglah dia di dalam stadium.

2. Laser, mercun, lampu merah biru kuning kelabu, asap, bakar kerusi, bola terlebih, belon, tisu berterbangan, kertas sampah, botol kene kepala, mercun kena telinga, makcik sebelah tersiku ubun-ubun, MEMANG LUMRAH TENGOK BOLA, bukan semalam je berlaku . . . all over the world bebeh . . . cuma di MALAYSIA belum lagi yg berani tayang kopek.. (sopan sungguh aku..)

3. AND! semua tu takde kene mengena dengan prestasi player dalam padang.. last night MALAYSIA deserve to win just like when Indonesia deserved winning 5-1 in the previous match.. (haaa.. omputeh aku..)

4. AND! I bet! those yang BISING pasal laser, botol air, asap, are posers! no you dont like football! you like being in a crowded place and scream! thats all! BECAUSE the fact is.. laser pointers, firecrackers, werent created overnights, they hav been there since the history of football.. bukan masa AFF je ada! GO READ some on the internet..

5. Penyokong yang suka baling botol air, suka main mercun, suka tunjuk jari tengah kepada penonton lain memang telah DISAHKAN BANGANG oleh penyokong2 bola sejati seperti aku~

6. Fakta terakhir adalah, bila KALAH, DIAM.


Walau apapun, faktanya
Malaysia 3-0 Indonesia
and i am never this happy watching football before, Alhamdulillah~

Sekian berita bola dari aku Hastikus Awang
Salam Alaykum


p/s: gembira, menangis dan bersedihlah kerana bola, 
tapi jangan sekali-kali menyakiti hati orang lain kerananya.



7 comments:

scha_10 said...

1st of all, tahniah utk MALAYSIA..tabik spring ah! tq sgt2 utk pengantin baru yg bernama Norshahrul itu...awww..lu mmg terer ah der!

oh..kembali ke topik hangat..hehe..aku pn ada bff yg agak emo smlm kt wall post..maybe sbb dia half blood of indo..or bak kata pkcik dia,fully indo sbnrnya...but then dh lm dok mesia..

aku rs dia berjiwa separuh2..nk sokong dua2 kot..and mybe ada yg kutuk2 indo,lalu mengamuk ah dia smlm..aku nk komen pape pn x berani..hihihi...

pape pn, in the name of the game..4 sure ada yg klh & mng..dan smlm berpihak pd team kita! yahooo..

pssttt, team indo cam ramai pemain import jek..gonzales bagai..betul kn? hehehe...

(pjg nye komen aku ni)

::SunnySunshine:: said...

hahaha.. ala syar nak suro aku kutuk team Indo la tu banyak player import..

ceit.. korang ni.. sudah-sudahlah membuat dosa..

itu susah kalo tgk bola sebab rasa kenegaraan..

org tengok bola sebab nak tengok permainan yang cantik dan hebat..

nak rasa jatidiri pergi kem khidmat negara la.. tgk bola watpe.. tanya kat BFF ko tu.. nanti kat akhirat beratur ikut negara ke..??

k. raJANCgopal said...

ade dowh, fan kt malaysia yg tunjuk kopek...hahahaha

scha_10 said...

aku nk tekan button like je kt komen balas ko tu..tp xde lak cm gitu kan..haha..bgs2..steady bro ;)

::SunnySunshine:: said...

rajancgombal: ade2.. member aku name die boy..

scha: steadyyy sikitt~ hahaha

Ms Nur Mizly said...

akibat terbaca komen2 fb dan tweet rakan-rakan yang agak aneh
sayang orangnya cantik.. tapi bahasanya jelek..
Walau apapun maksudnya, aku rasa aplikasinya tepat.
OLEH KERANA AKU TELAH MENGELUARKAN PERKATAAN "TERKESIMA"


<<---- aku cantik x moouseeeeeeeee (kedip-kedip mata) hahahahahahah

::SunnySunshine:: said...

hengkau lain beb.. hengkau CANTIK GILA GILA PUNYA.. *mata buntang buntang